Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

ARBETSSTUND

Under våra arbetsstunder får barnen själva välja vad de vill göra. Oftast är det deras eget intresse som styr valen av aktivitet, men ibland är de även styrda till viss del av oss pedagoger. Arbetar vi kring ett visst tema som barnen visat stort intresse för finns det ofta en del praktiskt material och uppgifter kopplat till det temat. Vi arbetar mycket med färg och form i vår ateljé.

Miljön på Tallen är montessoriinspererande, men vi har även bygghörna, ateljé och lekvrå där roll-lekarna får ta plats. Barnen väljer aktiviteter som är allt ifrån att arbeta med montessorimaterial, sortera, leka med djuren, dinosaurierna, pärla, pussla, spela spel, måla m.m.

Några centrala punkter som vi arbetar utifrån är att miljön är tilltalande och inspirerar till ett kreativt arbetet för barnen. Vi pedagoger är till för att hjälpa, men barnen har egen frihet att välja vad de vill göra. Vi utgår ifrån barnens egna utvecklingsnivåer när vi planerar teman m.m. Barnen får tidigt lära sig att ta eget ansvar över vad de gör och över miljön runt omkring. Barnen lär av varandra och tränar på att samarbeta. Något som ger barnet självförtroende är Montessoris ledord "Hjälp mig att hjälpa mig själv!"

På Tallen arbetar vi efter läroplanen för förskolan - se nedansående pedagogiska dokument förskolan:

Stadsvandring

Årskurs 4 och 6 har varit på stadsvandring.

Läs mer

Jonglering

Mellanstadiet har lärt sig jonglera.

Läs mer

Sopsortering & växter

NO-lektion för årskurs 4.

Läs mer om

Vi sponsrar Eketånga Montessori
"Hjälp mig att hjälpa mig själv" - Maria Montessori