Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Förskolan

Montessoriförskolan Tallen startade 1993 som föräldrakooperativ. I januari 2007 gick Tallen in under Eketånga Montessoriskola och fick namnet Eketånga Montessoriförskola.

Men det är inte lätt att slipa bort gamla vanor - så till vardags kallas vår förskola fortfarande "Tallen".

Vi som arbetar på "Tallen" heter Haidi, Kristoffer, Magnus, Marika, Alma & Cecilia.

Vi arbetar efter Montessoripedagogiken och delar denna syn på barnet och dess lärande.

Dessutom arbetar vi med utepedagogik och skapande.

Vi utgår från barnets motoriska utveckling och försöker möta det enskilda barnets behov.

Utdrag ur Verksamhetsberättelse för 2021:

Fokusområde Djuren på Djuris

Under våren arbetade vi med ett värdegrundsarbete baserat på ett barnprogram som heter “Djuren på Djuris”. Vi utgick från TV-serien för att diskutera hur man är en bra kompis i förskolan och tar ansvar för sina handlingar. Vi använde även Linda Palms “kompisböcker” som ett verktyg för samma mål. Vi har även pratat mycket om olika känslor.

IT

Vi har fortsatt att arbeta med IT på förskolan. Vi har aktivt använt projektorn i olika sammanhang (till exempel rytmikpass) och arbetat med QR-koder. Vi har gjort en uppdatering av barnens iPads där vi har tagit bort appar som inte använts på ett pedagogiskt sätt och lagt till några appar som utmanar barnen. Vi har också tillämpat ett “Polygluttschema” för att vi ska säkerställa att inga barn går miste om den digitala högläsningen samt att inga barn använder iPad för mycket.

Utevistelse

På grund av pandemin har vi bedrivit extra mycket undervisning utomhus. Vi integrerar utevistelse med IT-arbete genom att ta med QR-koder ut i skogen och vindskyddet. Utevistelsen har även kombinerats med undervisning inom naturkunskap och IT. Barnen har varje årstid fått fotografera naturen och vi har tittat på dessa bilder tillsammans och samtalat om dem under samlingen

Nuvarande öppettider

måndag-torsdag kl 7.15-17.00
fredag kl 7.15-16.30
Ändras efter vårdnadshavares behov.

Välkomna till oss!

Läs mer om vår verksamhet i nedanstående PDF-fil:

Stadsvandring

Årskurs 4 och 6 har varit på stadsvandring.

Läs mer

Jonglering

Mellanstadiet har lärt sig jonglera.

Läs mer

Sopsortering & växter

NO-lektion för årskurs 4.

Läs mer om

Vi sponsrar Eketånga Montessori
"Hjälp mig att hjälpa mig själv" - Maria Montessori