Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Förskolan

Montessoriförskolan Tallen startade 1993 som föräldrakooperativ. I januari 2007 gick Tallen in under Eketånga Montessoriskola och fick namnet Eketånga Montessoriförskola.

Men det är inte lätt att slipa bort gamla vanor - så till vardags kallas vår förskola fortfarande "Tallen".

Vi som arbetar på "Tallen" heter Haidi, Kristoffer, Magnus, Marika och Maja.

Vi arbetar efter Montessoripedagogiken och delar denna syn på barnet och dess lärande.

Dessutom arbetar vi med utepedagogik och skapande.

Vi utgår från barnets motoriska utveckling och försöker möta det enskilda barnets behov.

Utdrag ur Verksamhetsberättelse för 2019

Tema: Lärmiljö utomhus

Under våren gick två av personalen en utbildning, Undervisningsbegreppet i förskolan, genom Högskolan i Halmstad. Vi skulle välja ett förändringsarbete på vår förskola och vi valde att utveckla Tallens utemiljö, vilket är ett av våra mål i vår arbetsplan. Med hjälp av barnens önskemål och skisser byggde vi tillsammans en kunskapsbana. Vårt mål för kunskapsbanan är att barnen får möjlighet att träna och utveckla motorik, koordinationsförmåga, kroppsuppfattning, språk, matematik och naturvetenskap. Under hösten har vi fått ett nybyggt vindskydd/uteklassrum för pedagogisk verksamhet. Vårt syfte med detta vindskydd/uteklassrum är att skapa en lärmiljö för utomhuspedagogik.

Tema: Människokroppen

På våren arbetade vi med fokusområdet människokroppen som utmynnande i en utställning på Montessoridagen. Temat kroppen var ett övergripande tema där vi arbetade utifrån många av läroplanens mål. Vi inledde med att fråga vad barnen vet, vad de vill veta och hur de ville arbeta med temat kroppen. Utifrån barnens önskemål planerades temat. På våra samlingar gick vi igenom kroppens olika organ och tittade på kunskapsfilmer. Vi arbetade med dockan LIV där de olika organen kunde ses i naturlig storlek. Vi utförde även experiment, såsom att andas genom ett sugrör när vi lärde oss om lungorna och testa kroppens reaktionsförmåga genom att släppa och fånga en linjal. Vi har även pratat och gjort experiment om våra olika sinnen.

Tema Människokroppen

Tema Människokroppen

Nuvarande öppettider

måndag-torsdag kl 7.15-17.00
fredag kl 7.15-16.30
Ändras efter vårdnadshavares behov.

Välkomna till oss!

Läs mer om vår verksamhet i nedanstående PDF-fil:

Kockduellen

I vecka 45 tävlade våra årskurs 9 i matlagningstävlingen Kockduellen.

Läs mer om

Brandmän på besök

Tisdag 24 september besökte brandmän från Räddningskåren F-klassen.

Läs mer om

"Välmående ger resultat"

Eketånga Montessoriskola är med i en utbildningssatsning som Region Halland anordnar tillsammans med Bättre skolor - satsningen heter “Välmående ger Resultat”.

Läs mer om

Vi sponsrar Eketånga Montessori
"Hjälp mig att hjälpa mig själv" - Maria Montessori