Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

SKOLRESA TILL KRAKOW I MAJ 2018

Syfte & mål med resan:

Syftet med skolresan är att eleverna på plats ska få uppleva det som de har läst om i skolan och därmed få ökad insikt och förståelse kring hur rasistiska krafter kan ta sig uttryck. Målet med resan är att eleverna ska få fördjupade kunskaper som leder till ett ställningstagande för de mänskliga rättigheterna utifrån människors lika värde. 

Under höstterminen i åk 9 har SO-lärare och Sv-lärare tillsammans arbetat med Andra världskriget. Eleverna har fått faktaförståelse kring orsaker, händelseförlopp och konsekvenser kring Andra världskriget. De har också läst, fördjupat sig och diskuterat boken "En pojke i randig pyjamas" av John Boyne. Intresset hos eleverna väcktes då om att få se koncentrationslägret i verklighet. Eleverna såg också filmatiseringen av "En pojke i randig pyjamas". Elevernas engagemang i frågan är stor, de diskuterar och vänder och vrider på etiska frågeställningar och jämför med händelser i dag. Tanken på att avsluta åk 9 med en klassresa till Auschwitz tog alltså sin början under höstterminen 2017 och blir nu verklighet i mitten av maj 2018!

Skolavslutning VT2018

VT2018 avslutades med utspark på skolan onsdag 13 juni och avslutning på Solgården i Tylösand torsdag 14 juni!

Läs mer om

"Välmående ger resultat"

Eketånga Montessoriskola är med i en utbildningssatsning som Region Halland anordnar tillsammans med Bättre skolor - satsningen heter “Välmående ger Resultat”.

Läs mer om

Skolresa till Krakow

I mitten av maj åker årskurs 9 på skolresa till Krakow för att bl.a. besöka Auschwitz.

Läs mer om

Vi sponsrar Eketånga Montessori
"Hjälp mig att hjälpa mig själv" - Maria Montessori